Ofinium

offinium-zuidhollandOfinium, uitgevoerd in duurzaam aluminium is de nieuwe haltepaal van ovPlus en OFN. Het is één geheel, een volwaardig design. Bekroond met een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2014.
Uitgevoerd in duurzaam aluminium is de nieuwe haltepaal (de Ofinium), een product waar we trots op zijn. Het is één geheel, een volwaardig design. De paal is modulair opgebouwd, waardoor hij verkrijgbaar is als enkel- of dubbelzijdige variant, te stapelen is tot zuil en verkrijgbaar met DRIS (digitaal reis informatie systeem).

De haltepaal doet exact waarvoor hij bestemd is, maar dan ook niks meer. De informatie is actueel en direct duidelijk. Reizigers hoeven niet te zoeken. Tegelijkertijd veroorzaakt de paal door de eenvoud van het ontwerp, zo min mogelijk ruis in het straatbeeld. Maar natuurlijk is het, zo gauw als deze geplaatst is, wel een onderdeel van het straatbeeld. Belangrijk is daarom dat hij daar wat positiefs aan toevoegt. Niet alleen nu, maar ook over tientallen jaren. Een haltepaal is geen product dat om de vijf jaar vervangen wordt. Door als materiaal voor aluminium te kiezen, is duurzaamheid gewaarborgd. Hij verweert niet, is vandalisme bestendig en is eenvoudig schoon te houden.

De paal kan volledig gepersonaliseerd worden naar de huisstijl van elke gemeente, provincie of vervoerder. Diverse producten binnen ons assortiment sluiten qua ontwerp perfect aan bij de Ofinium, wat zorgt voor een eenduidige, moderne halte uitstraling.

Kennisplatform CROW schreef in januari 2014 dat er eindelijk aandacht is voor moderne haltepalen en noemde Ofinium daarbij in het bijzonder: “Het afgelopen jaar was het Zuid-Holland die de show stal met 425 trendy palen; veel Zuid-Hollandse haltes hebben bovendien een minipaneel met actuele reisinformatie.

ofinium-product2

ontwerp en engineering: Marcel Vroom & Wouter Botman