werkwijze

werkveld ovPlus

ovPlus vervult een speciale rol binnen de OV-wereld. Wij opereren tussen en zijn aanvullend op allerlei andere partijen. ovPlus werkt bij de start van innovatietrajecten vaak samen met verkeerskundigen en marketing- adviseurs. Wij adviseren, ontwerpen en presenteren de visuele aspecten. Na besluitvorming over de ontwerpen maken wij produktiespecificaties. Indien gewenst begeleiden wij de productie. Zo kopen wij digitale prints in en zijn we verantwoordelijk voor de levering. Beheer van documenten, specificaties en het leveren van gewijzigde tekeningen of prints is eveneens ons dagelijks werk.

open ondernemen

De OV-markt vraagt naar ons idee om een ‘open benadering’. Hierin staan samenwerking en delen van kennis centraal. De traditionele opdrachtgever-leverancier relaties voldoen in veel gevallen niet. Ondernemen in het OV vergt investeren in netwerken, kennis en eigen initiatieven. ovPlus schept overzicht in vaak complexe en langdurige verbeteringstrajecten.

beelden

In veel situaties speelt visualisatie van vernieuwingen een belangrijke rol. Bij innovatietrajecten kan het zorgen voor draagvlak en versnelling. ovPlus is bij uitstek de partij met wie u dit succesvol realiseert.

het ABC model

Autoriteiten, Bedrijfsleven en Consumenten. ovPlus is een onafhankelijke partij die samen met OV-autoriteiten en vervoersbedrijven voor OV-consumenten werkt. Dit doen we in twee richtingen. Wij helpen OV-autoriteiten bij het visualiseren, formuleren en beheren van aanbestedings eisen (A naar B) en helpen vervoerders eigen idee├źn en aanbestedings eisen te vertalen naar specifieke ontwerpen ten behoeve van inschrijvingen (B naar A).

Daarnaast ontwerpt ovPlus ook direct in opdracht van vervoerders en producenten ten behoeve van eigen producten (B naar C).
Publiekscampagnes voor OV autoriteiten zitten tussen A en C.

partners

Naast de intensieve samenwerking met ontwerpbureau VA werkt ovPlus samen met productontwerper Marcel Vroom, leverancier OFN (Outdoor Furniture Nederland) en tal van anderen.